Minister Sven Gatz op bezoek bij Wevelgem-BAT

 

Wevelgem-BAT (Bijzonder Artistiek Traject – Be Art Together) is een bovenlokaal (sociaal-)artistiek jongerenproject dat plaatsvindt in en rond  oude scheepscontainers, die verspreid staan onder een brug (van de E403) langs de Leie. Onder professionele begeleiding van jonge kunstenaars worden de containers gebruikt als graffitimuur, expositieruimte, (vrij) podium, atelier, workshopruimte …

Dit is een gemeenschappelijk project van de gemeente Wevelgem (financiële en logistieke steun) en Jeugdclub Ten Goudberge (algemene coördinatie).  Wevelgem-BAT maakt verder ook gebruik van Vlaamse projectsubsidies.  Naar aanleiding van de 3e editie, alsook het 50-jarig bestaan van jeugdclub Ten Goudberge werd minister Sven Gatz uitgenodigd.

Minister Gatz bezoekt op zaterdag 26 augustus 2017 het project. Het programma is als volgt:

 

14u30 De minister fietst samen met schepen Kevin Defieuw op een tandem naar de BAT-site.

14u40 Welkomstwoord van de burgemeester op het “BAT-podium”

14u45 Speech Minister Gatz

14u55 Slotwoord Dean Kenes (coördinator Wevelgem-BAT)

15u00 Rondgang op de site, geleid door Dean Kenes (eerste stop = BAT-bar)

15u20 De minister wordt terug naar zijn wagen geëscorteerd per fiets

 

Waar kan ik Wevelgem-BAT vinden?

De site van Wevelgem-BAT bevindt zich langs de Leie, onder de brug van de E403.

Wevelgem-BAT is bereikbaar vanaf de Lauwebrug: wandel 15 minuten richting Kortrijk/Alpro en onder de eerste brug kan je Wevelgem-BAT vinden. Je kan ook te voet of met de fiets langs het paadje dat langs de ZEB loopt.