Herbeluister tweede aflevering van Radio M

Tijdens de maand februari is er elke zondagmiddag ‘Radio M’ bij Jess FM. Stad Menen stuurde radiomaker en Lauwenaar Jens Lemant de stad in. In onze hoofden zitten zeer diverse verhalen over vroeger en nu. Jens ging ze halen en brengt ze via Radio M tot bij de luisteraar.

Johnny De Kaarter: Al vele jaren gaat Johnny Deleye elke maandag op café om er urenlang met zijn 3 kompanen te kaarten. Nu de cafés dicht zijn, moet hij kaarten met zijn vrouw, Morisette. Als dat maar goed afloopt…

Sociaal Huis: Maatschappelijk werkster Els Boddin geeft ons een persoonlijke inkijk in de maatschappelijke waarde en de werking van het Sociaal Huis. Wie overweegt om advies of hulp te vragen, zal wellicht begrijpen dat hij of zij niet hoeft te aarzelen om het Sociaal Huis te contacteren. (ocmw@menen.be | 056 527 100) 

Tom Vandamme: Tom Vandamme nam in volle coronatijd afscheid van een heel belangrijk hoofdstuk uit zijn leven en van honderden Rekkemse kinderen en zijn vele collega’s. Hij biedt ons met veel plezier een terugblik op zijn meer dan 10 jaar als directeur van GBS Barthel.

Voetbal in Lauwe: De Racing en de White Star zijn verweven met het verhaal van Lauwe. Hoeveel honderden en duizenden Lauwenaartjes hebben hun eerste voetbalstapjes gezet bij deze clubs? Sinds kort spelen ze beide in eerste provinciale. Zorgt dat voor rivaliteit bij de derby’s? Oog in oog met elkaar vertellen Charly Nowé van de White Star en Guy Pattyn van de Racing over het verleden, het heden en de toekomst.