Herbeluister derde aflevering van Radio M

Tijdens de maand februari is er elke zondagmiddag ‘Radio M’ bij Jess FM. Stad Menen stuurde radiomaker en Lauwenaar Jens Lemant de stad in. In onze hoofden zitten zeer diverse verhalen over vroeger en nu. Jens ging ze halen en brengt ze via Radio M tot bij de luisteraar.

🍀 Jozef Bousse, afscheidnemend voorzitter van Natuurpunt De Leiemeersen. Lauwe Rekkem Menen, leidt ons door een verborgen parel. De mens is er niet welkom, andere levende wezens des te meer. Een verhaal vol hoop.

👨‍🏫 Menen heeft nu 2 brugfiguren : Aster en Miriam (Brugfiguur Menen). Kinderen en jongeren die de weg niet vinden naar een vereniging, een school, een welzijnsorganisatie… kunnen bij hen terecht. ‘Wij leggen bruggen en helpen de kinderen verder’, zegt Miriam met een van de warmste glimlachen van de stad.

🥇 In gans de wereld is er geen betere G-dartsspeler dan Vincent D’Hondt.

🇫🇷 35 jaar lang liep Luc Dufourmont aan de E 17- grensovergang tussen douaniers, camionchauffeurs, het werkvolk van de douaneagentschappen en de cafés Inter en National. De geur van Pastis en blauwe Gauloises nestelde zich voor goed in zijn herinneringen. (Ontdek bijzondere foto’s en films in onze Facebook groep www.facebook.com/groups/731925304390997. Over de grensovergang, maar ook over de Witte Lietaer en het RTT-gebouw in de Kortrijkstraat).