Studenten logopedie testen stemconditie presentators Jess FM

Marion Titecat en Sarah Roose studeren logopedie aan de hogeschool Vives. Op zaterdag 17 januari hielden ze een test bij enkele presentators van Jess FM.

Herbeluister het interview met Marion en Sarah tijdens Jess FM Actua:

      Jess FM Actua 17 januari - Studenten logopedie voeren tests uit met presentators

 

“Net voor de uitzending wordt een eerste meting uitgevoerd waarbij de presentator enkele korte vocale opdrachten moet uitvoeren. Diezelfde meting wordt na de uitzending opnieuw uitgevoerd (om nadien de resultaten hiervan met elkaar te kunnen vergelijken). Tijdens het uitzenden wordt een ‘halsbandje’ meegegeven met de radiopresentator die de stemtrillingen tijdens het presenteren opmeet”, aldus Marion.

​” Wij hopen een zo specifiek mogelijk beeld te kunnen vormen over de actuele conditie van radiopresentatoren. Hoe meer radiopresentatoren wij kunnen testen hoe betrouwbaarder het eindresultaat uiteindelijk zal zijn”, zegt Sarah.