Oud-burgemeester Gilbert Bossuyt overleden. Herbeluister reportage uit 2012.

Maandagavond is oud-politicus Gilbert Bossuyt op 75-jarige leeftijd overleden. Omringd door familie liet de voormalige socialistische minister en burgemeester van Menen thuis euthanasie uitvoeren.

Gilbert Bossuyt was doctor in de rechten en startte zijn uitgebreide politieke loopbaan in 1971 als gemeenteraadslid van de stad Menen. Dat bleef hij tot en met 2012. Van die 42 jaar was hij 18 jaar burgemeester van onze grensstad.

Hij was voor onze regio ook jarenlang volksvertegenwoordiger (1981-2009): eerst in de Kamer, later in het Vlaams Parlement. In 2003 werd hij Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare werken en Energie.

Gilbert Bossuyt was meer dan een politicus: hij was echtgenoot, vader en ondertussen ook grootvader. Na zijn politieke loopbaan genoot hij als familieman van de kleine dingen des levens. Helaas zorgde een ziekte de voorbije jaren voor een schaduw. De strijd tegen die ziekte verloor hij nu.

Gilbert Bossuyt werd als lokale politcus vaak geïnterviewd door Radio Pallieter/Club FM. Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 maakte Club FM de reportagereeks ‘De mens achter … de Menense lijsttrekker’. Herbeluister de aflevering met Gilbert Bossuyt:

Op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 kondigde Gilbert Bossuyt live op radio zijn politiek afscheid aan:

Placeholder voor de radiospeler

Speelt nu op Jess FM

Data - inladen...