Praatpalen over E17 op zaterdagmarkt in Menen

In 2023 is het 50 jaar geleden dat er voor het eerst auto's reden over de snelweg E3/E17. Plots kon je in één rechte lijn van de Franse grens in Rekkem tot in Gent en Antwerpen rijden. De snelweg trok letterlijk een streep door de regio Zuid-West-Vlaanderen.

Intercommunale Leiedal en zuidwest willen deze verjaardag aangrijpen om samen met het Agentschap Wegen en Verkeer, de lokale besturen en andere partners stil te staan bij het verleden en de toekomst van de snelweg en de regio. Samen met alle partners zetten we een regiobreed programma op in de periode eind augustus-begin oktober 2023.

Maud Vanhauwaert en Jelle Jespers gaan met de Parlevinkende Praatpalen op zoek naar de verhalen van de snelweg. De praatpalen worden verspreid op onverwachte plekken in de regio, van lokale bibliotheek tot marktplein. Inwoners worden uitgenodigd om hun verhaal over de E17 te vertellen aan de praatpaal. Die verhalen worden verwerkt tot een script waarbij de 5 praatpalen met elkaar aan de praat gaan over de snelweg. De 5 praatpalen met hun conversatie vormen zo een installatie die zal rondreizen in de regio.

De praatpaal stond op dinsdagnamiddag 18 april aan het Dorpshuis Rekkem en op zaterdag 22 april op de wekelijkse markt in Menen.

We konden projectmedewerker Marieke van Erfgoed Zuid West interviewen in onze Jess FM radiostudio:

Placeholder voor de radiospeler

Speelt nu op Jess FM

Data - inladen...