VK24 Menen - Laurent Coppens en Caroline Vanraes trekken CD&V-lijst Menen

Laurent Coppens en Caroline Vanraes trekken als tandem de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Menen.

Open VLD, Vooruit en N-VA schoven in 2018 CD&V aan de kant en dat zorgde voor heel wat wrevel. “Het was juridisch mogelijk, maar of het ook wenselijk was, dat is iets anders. Dat is het verleden. De tijd heelt en we kunnen dat ook niet blijven oprakelen", aldus Laurent Coppens in Het Nieuwsblad.

Caroline Vanraes staat alvast volledig achter de keuze voor Coppens op de eerste plaats. “Maar het is natuurlijk leuker met twee. Al heb ik Laurent altijd zelf ook naar voren geschoven. Gezien het aantal stemmen in 2018 is dat de logica zelve”, vindt ze.

Vanraes kijkt alvast uit naar de verkiezingen. “We zijn heel enthousiast en willen ons ook amuseren. We hebben kunnen proeven van de oppositie en dat was een goede leerschool. We hebben nu niks te verliezen.”

Coppens en Vanraes zullen naar alle waarschijnlijkheid onder de vlag van CD&V naar de kiezer trekken. Geen alternatieve lijst dus. “Er is nog niks beslist, maar dat geniet zeker onze voorkeur”, aldus Coppens. Ook over het programma zelf is nog niks beslist. “We kunnen alleen al zeggen dat wij ons DNA niet willen verloochenen en een partij willen zijn die eerst luistert en overlegt en dan pas beslissingen neemt.

Placeholder voor de radiospeler

Speelt nu op Jess FM

Data - inladen...