VK24 Wevelgem - CD&V 8560 lanceert tweede bevraging inwoners

Vanaf 1 juli zal cd&v 8560 via onder meer Facebook en op de markten een nieuwe bevraging lanceren voor alle inwoners van Wevelgem, Gullegem en Moorsele. Deze bevraging is een vervolg op de succesvolle enquête in het voorjaar van 2023. Toen hebben meer dan 2350 inwoners aangegeven hoe zij hun (deel)gemeente verder willen zien evolueren.

Ditmaal peilt cd&v 8560 weer naar ieders mening, met als doel in oktober naar de kiezer te kunnen trekken met een helder beeld van wat die kiezer wil, en met als ambitie om daar ook maximaal rekening mee te houden. In deze tweede bevraging komen een aantal nieuwe, heel concrete thema’s aan bod. Het principe blijft identiek:

Hoe moet het beleid van de gemeente er de volgende jaren gaan uitzien, welke accenten moeten er komen? Veiligheid, bereikbaarheid, dienstverlening, parkeren, … Waar liggen de mensen wakker van? Wat moet er anders of wat moet blijven zoals het is?

De vragen zijn heel concreet gericht op elke deelgemeente. Moeten er camera’s komen in het centrum van Gullegem? Mag in Moorsele de Heerweg vanaf de brug richting Bergelen onthard worden? Mogen de verkeerslichten in het centrum van Wevelgem ’s nachts uit? Elke deelgemeente heeft eigen wensen en noden. We willen daar heel specifiek rekening mee houden.

De bevraging is volledig anoniem, neemt slechts vijf minuten in beslag en kan vlot online worden ingevuld via een smartphone of een computer, maar ook mensen die liever op papier hun mening geven krijgen daartoe de kans.

De link naar de bevraging zal op 1 juli verschijnen op diverse digitale kanalen, waaronder de Facebookpagina en de website van cd&v 8560:

www.facebook.com/cdv8560

www.cdenv8560.be

www.wevelgemkiest.be

www.gullegemkiest.be

www.moorselekiest.be

Voorts zullen medewerkers en mandatarissen van cd&v 8560 aanwezig zijn op de wekelijkse markt in elke deelgemeente om de bevraging onder de aandacht te brengen en vooral om mensen die digitaal minder goed onderlegd zijn bij te staan bij het invullen ervan.

3 juli markt Wevelgem

4 juli markt Gullegem

5 juli markt Moorsele

Placeholder voor de radiospeler

Speelt nu op Jess FM

Data - inladen...